Blogginnhold

Både tekst og bilder er beskyttet av opphavsrettighetene i følge åndsverksloven. Kopiering skal ha skriftlig samtykke fra bloggeier

mandag 21. mai 2012

Å stå på sidelinjen

Kjære deg.

Det er en vond følelse å stå på sidelinjen og være vitne til feilvurderinger. Det er en vond følelse å ikke kunne gi råd. Særlig når man ser at det er valg som gjøres på gale premisser. Men man må bare være stille. Ingen eller i alle fall veldig få, har lært av andres erfaringer. Man må gjøre dem selv. Jeg er klar over dette og holder derfor stille, men det smerter.
Det som er spesielt for barn og foreldre, er vel at barnet ikke forstår at uansett så vil mor være mor, far vil være far og barn vil alltid være barn. Samme hvor gamle alle blir.
Foreldre og barn relasjoner endrer seg nok gjennom tiden. Det er ikke det samme å være foreldre til en toåring, en tiåring eller et voksent barn. Og slik skal det være.
Det er en tid til å holde, en tid til å begynne å slippe og en tid til å slippe helt. Men kjærligheten er der, hele tiden. Tror jeg. Og man håper hele tiden at ballasten i form av kjærlighet og lærdom følger sine barn.

Hilsen liv

12 kommentarer:

  1. Du har som altid fundet de rigtige ord.
    Kram :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det hender at de riktige ordene kommer. Klem

      Slett
  2. Takk for at du deler akkurat dette!
    Tålmodighetsprøve å stå på sidelinjen....være stille. Jeg er ikke alltid god på å være helt stille...
    Det vanskeligste for en mor er vel å slippe sitt barn! Har ingenting med alder å gjøre, barna er barna til evig tid!!
    Stillhet er noen ganger riktig, men åpenhet og dialog er det beste om man får til.
    Jeg liker det siste best ;)

    klem fra en mamma med voksne barn

    SvarSlett
    Svar
    1. Dialog og åpenhet er det beste, men ikke alltid oppnåelig. Og da er det bare å være der og være stille. Man endrer vel forståelse etter hvert som man blir eldre i erfaring tror jeg.

      Slett
  3. Ja, tiltider, kan det bæste være og ti stille, men over tid, så kan man ikke bare stå og se på, om noen kan bli skadet:)

    Ha en fin dag:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er ikke alltid like lett å vite når man skal gripe inn eller bli stående på sidelinjen i taushet. Noen ganger blir det galt, samme hva man gjør.

      Slett
  4. Svar
    1. Takker for kle, sender en til deg.

      Slett
  5. Så fint skrevet, jeg står selv på sidelinjen og ser (en annen relasjon enn foreldre/barn)men det er tungt vanskelig og vondt.
    Livet byr oss mange utfordringer- ønsker deg det beste.
    Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Utfordringer må man ha, hvordan skal man ellers vokse? Alt det beste for deg også.

      Slett