Blogginnhold

Både tekst og bilder er beskyttet av opphavsrettighetene i følge åndsverksloven. Kopiering skal ha skriftlig samtykke fra bloggeier

søndag 16. september 2012

Alltid på reise

Kjære deg.
Livet er en reise i tid, tanker og følelser, ved siden av de fysiske reisene. Man forflytter seg på mange vis. Ikke minst mentalt. Man vokser, erfarer og modnes. Ikke i samme takt eller styrke, men likevel. Fra å være uvitende og avhengig av andre, skal man lære mye og bli relativt uavhengig. Man skal klare seg selv og sitt liv. Denne merkelige reisen, vi alle legger ut på.
Livet er dyrebart, vanskelig, morsomt, engasjerende og aldri kjedelig, egentlig. Hvor reisen har gått, hvilke reisemål man har nådd, vet man ikke. Kanskje man aldri helt får vite det heller? Hvilke reisemidler vi har brukt underveis har vi valgt selv. Kanskje man valgte en kamel, når man burde ha valgt et skip. Eller tok fly, når bena hadde vært mest hensiktsmessig.
Medpassasjerer har man. Noen valgte og mange uvalgte, men uunngåelige. Noen medpassasjerer ville man helst ha vært foruten og noen steg av i utide, synes man. Felles for alle mine medpassasjerer er at de har lært meg noe. Det er ikke til å unngå at man lærer. Men lærer man det man burde?
Innholdet, reisemålene er heller ikke selvfølgelige. Noen har evnen til å spre glitter over de fleste stoppene sine underveis. Finner farger og skjønnhet der andre ikke klarer å få øye på annet enn gråhet. Det tror jeg er en god egenskap. Ikke å alltid være munter og optimistisk, men realistisk og samtidig se det flotte, glitrende og fargerike. Klarer jeg det? Klarer du det?
Lengden på reisen vet vi heller ikke mye om. Kanskje den er kort, for kort, for noen? Kanskje den blir lang og man ønsker at den tok en ende?
Reisens ende kjenner vi. Den har alltid vært den samme for alle mennesker. Men reisen, den er alltid vår egen. God tur.



Hilsen liv

6 kommentarer:

  1. Livets vej kan være stenet og vejsiden fyldt med torne, der river vore sjæle til blods.
    Det kan gøre så ondt, at vi ønsker at afbryde rejsen for ikke at mærke mere smerte.
    Så ser vi en lille smuk blomst i vejkanten. Den strækker sig efter efterårssolens sidste stråler.
    Den lever mellem torne og sten, men den lader sig ikke kue.
    Lad os sætte os ved siden af den, mens vi hviler os på rejsen. Lad os nyde dens skønhed og livskraft, men vi tænker på de dejlige oplevelser ved vores rejse.
    Så bliver trinene lettere igen.
    Kirsten

    SvarSlett
    Svar
    1. Slik er det med livets reise, og lykkelig er den som klarer å se det vakre, som lever midt i smerten og enda klarer å se at reisemålet ligger langt frem, fortsatt.
      Vi setter oss ved blomsten og takker for gleden den ga,midt blant torner og stener.
      Der er alltid blomster på vår reise, så får vi se etter dem.
      Takk skal du ha Kirsten. :-)

      Slett
  2. Veldig fint skrevet! God tur!

    SvarSlett