Blogginnhold

Både tekst og bilder er beskyttet av opphavsrettighetene i følge åndsverksloven. Kopiering skal ha skriftlig samtykke fra bloggeier

tirsdag 4. desember 2012

Desember

Kjære deg.
Julen kommer hvert år. Julen er tradisjoner og familietragedier. Julen er kommersiell og samtidig søtladent romantisert. Julen er himmel for noen og helvete for andre.

Nå er det desember og advent igjen og som vanlig skal jeg og andre skrive om mat, drikke, gaver og forventninger til den store høytid som ligger foran oss. Som hvert år skal vi gråte over ensomme og forlatte av julens varme, og forarges over medmenneskers manglende empati. I år som i fjor skal kassaapparatene og kortlesere gå varme og millioner eller milliarder av kroner skal vandre fra den en konto til den andre.
Desember gir kanskje halve årsomsetningen for noen butikker og bankerott for enkelte mennesker. Desember er måneden man bruker til å arbeide seg halvt til døde for at det skal bli en hyggelig høytid. Desember er måneden hvor produsenter tar ekstra betalt for en sløyfe og god jul på plastomslaget rundt medisterpølsen eller skinkesteken.
Desember er også solsnu, hvor vår lille jord endrer bane og dagen blir lengre. Desember er måneden da voksne kan få være barn uten skjemsel og leke frydefullt. Desember er årets siste måned.
Deretter kommer et nytt år og det er elleve måneder til neste gang.

Hilsen liv

4 kommentarer:

  1. Uff ja det har tatt helt av med alt julestyret .Det er en fryktelig egoistisk tid.Når kirkeklokkene ringer julen inn , da låser vi døren og blåser i andre mennesker vi har rundt oss som av en eller annen grunn kke har det noe bra. Fint at du setter fokus på dette ! Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Det hender jeg må slippe ut litt damp. Og det er kanskje på sin plass?
      Egoismen i generasjon "me" blir tydeligere og at materialismen overtar og markedet bestemmer er nesten selvsagt.
      Klem

      Slett
  2. Jeg er så inderlig træt af det sædvanlige julekævl, så vi gør oprør i år. Vi overholder egne traditioner i eget hjem. Er der nogen, der vil deltage, er de velkomne på vores betingelser.
    Ikke noget med: Vi kan ikke den dag. Hvorfor kan I ikke komme den dag? Enkelt svar, vi gider ikke, for vi vil have rigtig jul i år.
    Vi holder vores juleaften hjemme med and, flæskesteg og ris a la mande med diverse, og vores juletræ er selvfølgelig til loftet.
    Intet laves om, men i år bestemmer vi selv. Ingen stress grundet andres ønsker og ideer om mad, tidspunkter osv. Vi er færdige med det tyranni. Nemlig! :D
    Jeg har også lige lukket dampen ud af trykkogeren.
    ;)
    xantippen

    SvarSlett
    Svar
    1. Noen ganger må dampen slippes ut. Og man skulle være berettiget til å holde jul på egen vilkår, ikke andres. Jeg er trett av alt hysteriet og alle krav man stilles ovenfor. Kun fordi man skal holde jul-
      Frem for selvvalgt julefeiring.
      :)

      Slett