Blogginnhold

Både tekst og bilder er beskyttet av opphavsrettighetene i følge åndsverksloven. Kopiering skal ha skriftlig samtykke fra bloggeier

fredag 10. mai 2013

Skal vi alltid være glade?

Kjære deg.

Et dumt spørsmål, vil du si? Klart vi skal være glade. Vi har det godt og stort sett trygt her i dette rare, lange landet. Tenk på krigen i Sudan. Konfliktområdene i Midt-Østen, tørkerammede i Saharabeltet. Klart vi skal være glade, positive og takknemlige. Vi har da godt, de fleste av oss- ?



Hilsen liv

4 kommentarer:

  1. Spørsmålet ditt er ikke dumt, men det er ikke helt enkelt å svare på likevel. Det er jo lov å være trist og lei seg iblant. Ting skjer som man ikke helt rår over.Det er umulig å være glad bestandig. Noe annet er å være positiv, syns jeg. Det hjelper mye i alle livets situasjoner.
    Men at vi burde ha mye å være takknemlig for her i landet, det er nok sikkert. Det vi klager over er som regel bagateller. Blide og positive mennesker beriker i alle fall livet. Sutring og klaging hjelper ikke noen. Spørsmålet ditt fikk et langt svar, det satte i gang litt filosofering hos meg. Så takk skal du ha for at jeg fikk rørt litt i de små grå.

    SvarSlett
    Svar
    1. Noen ganger er det for lett å ta det gode livet for gitt.
      Det kan man ikke :
      Trist og lei har sin tid og glad og fro, sin tid.
      Slik er det og slik har det vært-
      alt til sin tid.

      Slett
  2. Jo, det er god grunn til å være glade her i Norge. Mye å være takknemlig for. Blant annet at vi har levd i fred i mange år, at vi har gode velferdsordninger som sikrer oss mot å bli satt ut i skogen for å dø om vi blir syke. Det er ingen selvfølge i verden at man har arbeidsledighetstrygd om jobben forsvinner. Det har vi her. Dessuten har vi gratis skolegang, vi har sykehus og mye annet bra. Fordi vi har hatt politikere som prioriterer riktig. Arbeiderbevegelsen har kjempet dette fram gjennom hard kamp i mange år. Ingen selvfølge. Det gode er gitt gjennom at mange har kjempet for det.
    Valget til høsten handler om at vi velger dem som har tenkt vi skal fortsette å ha det sånn. Ikke stem noen på den høyre siden med andre ord. Ja, og jo! Det er mye å være glade for. Også stemmeretten !

    SvarSlett
    Svar
    1. All grunn til å være glad for at man er innbygger i dette landet. Med goder som er ukjente andre steder.
      Du vet at den politiske motefargen er blå? Men man behøver ikke følge moten :)

      Slett