Blogginnhold

Både tekst og bilder er beskyttet av opphavsrettighetene i følge åndsverksloven. Kopiering skal ha skriftlig samtykke fra bloggeier

tirsdag 15. oktober 2019

På seg selv kjenner man andre


Kjære deg
På seg selv kjenner man andre, sies det ofte.
Da må jeg si at jeg er ytterst betenkt når det gjelder en del av våre regjeringsmedlemmer og deres arbeidslyst og arbeidsvilje.
Innstramminger i ytelser innen AAP og for uføre må jo tyde på at de ikke er særlig glade i å arbeide? Når de dømmer ut fra seg selv. Eller?

Unge på AAP-ytelser skal klare seg med 130 000,- pr år. Forhåpentligvis bor disse hos sine foreldre og slipper med lav husleie og matkostnader.
Kanskje de skulle prøve selv? Sånn helt for seg selv. Uten tilskudd av noe slag.




Anekdoter forteller om unge som heller «naver», om noen som påstår at de «lurer NAV». Det er ikke måte på hvor mye man tror mennesker foretar seg for å slippe å arbeide. Sies det.
Jeg har noen i min bekjentskapkrets som mottar andre ytelser enn alderspensjon fra NAV, ingen av dem har forsøkt å «lure NAV» til noe som helst.
Selv ikke han som hårdnakket påsto at han «navet» for moro skyld. Han ville bare ikke vedkjenne seg sin sykdom. Så vær så inderlig snill. Ikke kom med meningsløse og ubegrunnede utsagn om mennesker som må være statsansatt via NAV.

Hilsen liv


6 kommentarer:

  1. Mistænkeliggørelse af de, der er på kontanthjælp eller anden form for overførselsindkomst (AAP/NAV?) betyder forøgelse af klasseforskelle og fører i sidste ende til revolution eller stor fattigdom i landet. En lille overklasse vil ikke kunne klare sig uden et velfungerende samfund. Det er der jo nogen, der tror, men ser man på økonomiske analyser, så var de gode år efter WWII til 1980 karakteristiske ved at der ikke var store formuer som ejede alle ressourcerne.

    Det kommer an på husleje og transport, om 130000 norske kroner om året er nok til at leve for; men det er ikke meget, det vil være svært at klare sig for det i Danmark.

    SvarSlett
  2. Det er vel slik at kua har glemt at den var kalv. I mange tilfeller.
    130 000 i året er ikke mye å klare seg på.
    Norge er et høykostland i alle ledd. En liten hybel kan fort koste opp mot 10 000 kr per måned i leie. Så det blir mye sosialhjelp om må utbetales, på den måten. Men som det sies, det er et annet budsjett. Det kommunale. AAP er statlig ytelse.
    Klem på deg <3

    SvarSlett
  3. Jeg er nok lidt heldig at jeg ikke betaler husleje for mit hus her, - men der er mange andre udgifter og min indkomst er større (i DANSKE kroner). Klem på deg <3 !

    SvarSlett
  4. Min også, men det blir forhåpentlig ikke gjennomført. Nå har vi jo den store NAVskandalen som ruller og går.

    SvarSlett
  5. Av det er svært at sætte sig ind i den Norske NAV skandale, der er så mange ting, der er anderledes fra Danmark, men jeg husker jo lidt fra tidligere indlegg.

    Her i DK virker det som om det er en bølge af mistro, som gør livet surt for de, der er syge eller gamle. Jeg kan heller ikke gennemskue systemet her, men eftersom at hele livsformen har ændret sig siden dengang i 1950'erne, da man indførte folkepension, så er det klart at beløbsrammerne også har ændret sig. Ved almindelig hovedregning kan man vel forstå at hvis halvdelen af befolkningen ikke arbejder, så er der noget galt, men svaret er ikke så enkelt, vi bliver nødt til at tage et HELHEDSsyn på problemerne, jobtyper, automatisering, lønniveau, faste udgifter, levestandard - alene de fem ting viser at det ikke er nok at sige "de får for meget!"

    SvarSlett
  6. Det er vel litt som her. Det snakkes mye om at man "får". Nå lever folk lenger og det vil jo også påvirke. Man snakker om at sås og så mange mottar ytelser fra NAV, men ser bort fra at det gjelder fødselspenger, barnetrygd, tilskudd til legehjelp (man betaler jo en av staten spesifisert pris hos sin fastlege og spesiallege)sykepenger og alderspensjoner. Alt dette gjør jo at de aller fleste i Norge får ytelser fra NAV, men når en del mennesker uttaler seg, høres det ut som om det kun er AAP (ArbeidsAvklaringsPenger mens man venter på "dommen" om man frisk nok til å arbeid, kanskje i en tilrettelagt stilling eller er blant dem som er berettiget til uføretrygd),gravferdshjelp, uføretrygd og sosialhjelp.
    Om ministere, politikere og "folk fra livets harde skole" korrigerte sin forståelse og språkbruk, hadde det vært lettere. Men det er enklere å sause det hele sammen uten å differensiere, ser det ut til.
    Forakten for de svake, syke og gamle stiger stadig og jeg tror det har mye med språket vi fører å gjøre. For å si som jeg pleier: Om du ikke blir slått ned på åpen gate, er det lite sympati å få. Og den sympatien forsvinner fort. Ingen liker ofre. Og så dette med at man "får". Man får sørgelig lite. For de aller fleste har betalt sin forsikringspremie over skatteseddelen. En viss andel av skatten man betaler er øremerket for nettopp det formålet.

    SvarSlett