Blogginnhold

Både tekst og bilder er beskyttet av opphavsrettighetene i følge åndsverksloven. Kopiering skal ha skriftlig samtykke fra bloggeier

søndag 16. mai 2021

Frihet

 Kjære deg.
Nå er det ikke lenge siden jeg flagget (med glede) for fred og frihet i Norge. 8. mai er foranledningen for at jeg kjøpte flagg til å ha ute. På 8. mai. Bruker det ellers også, som på 17. mai.

Som du ser er overskriften frihet. Hva ligger i det ordet? Store norske leksikon definerer det slik:
Frihet er en tilstand av suverenitet eller selvstyre for et individ, en gruppe individer eller et politisk system. Frihet er med andre ord det motsatte av å være hindret, kontrollert, tvunget eller hersket over.
Dette ordet, frihet, foranlediget en liten diskusjon. For man bruker jo ordet i så mange sammenhenger.
Snl sier videre: 
Frihet er et ofte anvendt og utpreget flertydig begrep. I dagligtalen kan ordet for eksempel beskrive fysisk rom: «Lagets defensive spill gav motstanderen større frihet på midtbanen» eller «Rullestolen gav ham større (bevegelses)frihet». Det kan også betegne uavhengighet fra ikke-materielle størrelser som forpliktelser eller vaner.

Og én hevdet at hen hadde total frihet. Ingen ektefelle/partner å være hindret av, heller ingen barn, så hen hadde friheten i sin hule hånd.

En av de andre nikket og sa at "min frihet slutter der din begynner".Hva er din forståelse av frihet?

2 kommentarer:

 1. Jeg tænkte jo nok at det var en speciel norsk dag! Jamen så godt at du har fået flag, da!

  Vi har en frihedsdebat herhjemme, som jeg synes er præget af at man ikke kan sin historie. Frihed er først og fremmest frihed til at tjene sine egne penge, i et samfund, som ikke er korrupt, et samfund, hvor man siger hvad man vil sige og bliver hørt, hvor man tager beslutninger, som er de bedste for folket. Ikke sant?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var en fin definisjon.
   Klem på deg <3

   Slett