Blogginnhold

Både tekst og bilder er beskyttet av opphavsrettighetene i følge åndsverksloven. Kopiering skal ha skriftlig samtykke fra bloggeier

søndag 22. april 2012

Kjære deg

Man skal finne sin plass i livet, heter det. Men finner man sin egen plass? Eller blir man tildelt en plass? Det er en himmelvid forskjell mellom å finne en plass selv og bli satt på en plass. Har man noen valg? Må man ikke finne seg tilrette på den plassen andre finner til en? Jeg tror det blir feil. Da kan man lett bli "feilplassert" og dermed mister man mye av det som man kunne ha gjort. Gjort godt, både for seg selv og andre.
Det er lett å sette mennesker i bås, generalisere og typebestemme dem. Men er det riktig overfor våre medmennesker? Uansett hvor mye man tror man vet om sine medmennesker her på jorden, finnes det alltid skjulte sider. Vårt ønske om å å "plassere" folk kan gjøre stor skade. For om en ting blir gjentatt mange nok ganger, kan vedkommende komme til å tro på det.
Ofte savner jeg litt raushet og gavemildhet vis  à vis andre. Både fra meg selv og andre. Jeg øver meg i  raushet, men det tar tid. Kanskje jeg aldri rekker å lære nok om å være raus? Jeg vil så gjerne, men kanskje hverken ånden eller kjødet er villige nok?


Hilsen liv

12 kommentarer:

 1. Takk for koselig kommentar hos meg:) Nydelig fint bilde du har lagt ut...og tanker til ettertanke! Viktig og sant ;) Ønsker deg en raus dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig å legge igejn noen ord.
   Takk for ros og jeg øver meg, hver dag, i å være raus mot andre og meg selv.

   Slett
 2. Først må du lige fortælle mig, hvad "raus" betyder. ;)
  Man skal være stærk for at være sig selv med alt det indebær, og have respekt nok til at give rum til andres ønske om det samme.
  Jeg har altid følt, at jeg ville prostituere mig selv, hvis jeg lå under for andres mening og bedømmelse af mig.
  Den indstilling koster, men jeg må være tro ved mig selv for at kunne være det for andre.
  Her skinner solen. Jeg sender dig et par varme stråler.
  :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Raus betyr omtrent det samme som gavmild, men ikke helt, mer som generøs.. Er man generøs og aksepterende overfor seg selv, ikke som en egosentriker, men medmenneskelig, er det lettere å være generøs (raus) overfor andre :-)
   Man må ha tro på seg selv og være tro mot seg selv, ikke et viftende løv som snur seg etter vinden.

   Slett
 3. Raus er et nydelig ord. Det er godt å være sammen med rause menneskser. Som rommer mye og mangt. Og har evne til å sette seg selv litt på sidelinja, til fordel for andre.

  Av og til er jeg raus, andre ganger det motsatte. Sukk! Sånn er det.

  SvarSlett
  Svar
  1. Slik er vi vel alle, tror jeg, men er man ikke raus med og mot seg selv, stopper det hele. Tenker jeg.

   Slett
 4. Jeg tror ofte vi har mye mer valgmuligheter i livet enn man tror!! Om man ikke gjør bevisste valg i livet kan man nok komme til å bare flyte med strømmen - enten det er bra eller ikke bra. Tror man må bestemme seg for hva man vil i livet og også hvem man vil være. Vi er jo ikke dyr som er styrt av instinkter, vi er viljestyrt og kan få til så mye hvis vi bare VIL. Tror også det er viktig å velge seg venner som får en til å blomstre og som får fram det beste i en. Det betyr jo at man må være et sånt menneske selv også, en som gir andre rom for utvikling og en som oppmuntrer istedet for å trykke ned. Det er et viktig emne du skriver om i dag.Ønsker deg en fin mandag videre og takker for titten og tankene her os deg =)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi tilhører nok dyreriket, men har evner og muligheter ut over det dyrene har. Man må velge, hele tiden og man må også velge å være seg selv. Man kan nok bestemme seg for hva man vil med seg selv og livet sitt. Det er dog en begrensning. Jeg skal presisere. Om du har en stemme som ikke kan synge en ren tone, hjelper det lite å bestemme seg for å bli operasanger.
   Så begrensninger og muligheter går side om side. Ha en flott mandag .

   Slett
 5. Livet kan nok gi mange valg. Hvem som velger disse er vel litt vanskelig av og til. Det er jo derfor det er så viktig at en kan gi hverandre selvtillit slik at en tør å velge selv. Liker så godt disse ordene jeg: Se ikke begrensningene i mulighetene, men mulighetene i begrensningene.
  Den rausheten du nevner er viktig synes jeg.
  Gode ord og tanker. Nydelig bilde!!!
  Ønsker deg en flott uke videre.
  Hilda

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha. Jeg tror nok at det finnes mange og ubrukte muligheter og man må ikke se begrensningen, først. Men de er der, bestandig. Husk å være raus også mot deg selv.

   Slett
 6. Fina tankar du delar med dig av! jag läste någonstans att "det du ger ut får du tillbaka"
  Ger du ut glädje eller raus så får du detsamma tillbaka. Tycker att det stämmer ganska bra..
  Trevlig Valborg !

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kommer ikke noe inn i en lukket hånd. Fikk jeg høre som barn. Det er også sant.

   Slett