Blogginnhold

Både tekst og bilder er beskyttet av opphavsrettighetene i følge åndsverksloven. Kopiering skal ha skriftlig samtykke fra bloggeier

søndag 28. juni 2020

Kjære deg
Det er fortsatt coronatider, både i Norge og i verden. Reisesugne nordmenn/kvinner kan (om alt går bra) få reise til noen land etter 15. juli, uten å måtte i karantene ved hjemkomst. Hurra, sol, sandstrender, uteliv og trivelige traveturer i byer de gjerne vil nyte.
Det er mange som gleder seg vilt og synes at det er "høl i huet" at de ikke har kunne reise før

De har kunnet reise, men har måttet i en tidagers karantene etter hjemkomst. Grusomt, i en dels øyne.
Jeg leste et leserinnlegg som proklamerte at det var bare å reise, med god samvittighet, det var ikke farlig.
Ikke farlig? Nei da, det var bare å vaske hender og holde avstand, så gikk det så bra så. Dessuten er et ikke mye smitte der vedkommende hadde tenkt seg.
Unnskyld meg, men hvor enøyd går det an å bli. Det var meg, jeg, meg hele veien. Ikke en tanke på andre som kunne bli smittet og i verste fall dø. Reiser du ut til et annet land, kan du være smittebærer uten å vite det, det er ikke noen påtvungen test før du drar. Ikke vær en superspreder i et annet land.
Når du kommer hjem kan du også være smittebærer uten å vite det. Og plutselig blir det både flere syke og døde. Her hjemme på grunn av deg.
Er ditt reisebehov verdt det?

Solidariteten var der, men vi glemmer fort.Hilsen liv

4 kommentarer:

 1. Det er ordene "uten å vite det" som har spredt frygt blandt menneskene.

  Det er joda også uhyggeligt, men det har medført at man glemmer hvad vi ved, og kun tænker på de frygtelige konsekvenser af at blive syg og ikke kunne klare at blive rask igen - og dø.

  Det, vi skal huske, er at virussen kommer fra syge mennesker, og i et ideelt samfund kunne vi da spore smittevejen - men kun hvis vi sørger for at være så lidt i kontakt med andre som overhovedet muligt.

  Og det kan ikke lade sig gøre med mindre man laver "lock down". Siden du skrev er smittetallene exploderet i USA, især i Miami, Florida, og Los Angeles, Californien, store byer! !!! mega store. Hvor man ikke aner, hvem man har været tæt på; mens New York, hvor beboerne måske nok har fået lidt forståelse for alvoren, har lykkedes at bremse smittespredningen LIDT. Det kan blive bedre.

  Måske er reglen om at man ikke skulle rejse fra region til region (flere lande vedtog det) en god regel, som indenfor storbyerne kunne betyde at man skulle sørge for at holde afstand og ikke rejse fra bydel til bydel, indtil smitten er ind-dæmmet.

  Nejmen det er forfærdeligt at de unge mennesker tror de er helt udenfor fare. Der er faktisk også sunde unge mennesker som af årsager, vi ikke forstår, bliver dødssyge, selv om de fleste hurtigt bekæmper virussen. Jeg håper at I har det godt og at Norge passer på at uddanne befolkningen mere og mere.

  SvarSlett
 2. Når man er ung er man uovervinnelig og udødelig, tror noen.
  Jeg vet det er flinke unge, omtenksomme unge og velutdannede unge, men det virker som om de ikke helt forstår ordet solidaritet.
  Dessverre.
  Viruset kommer fra syke mennesker, men det er ikke alle som blir like hårdt rammet og derfor ikke anser seg om syke. Og tror på "ingen fareskilter"
  Og dermed er bøtteballetten løs.
  Går det bra med deg?
  Klem på deg ❤

  SvarSlett
 3. Hello!
  Jo tak det går godt med mig, men lige efter kemo-terapi er jeg ret træt og lidt dårlig. Idéen er at det skulle helbrede mere end det skader, men man skal alligevel passe på. Jeg tror at medynk og opgivenhed (at man siger "jeg gider ikke i dag") er skadeligt - kroppen har godt af at komme igang.

  Men når man er træt og svag, skal man selvfølgelig finde en balance, så man kun gør de nødvendigste ting.

  Håber det går godt med dig!

  Klem på deg :) <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Jo da, skal slett ikke klage. Kommer rundt og ut. Og så har jo biblioteket åpnet, heldigvis.
   Balanse er nødvendig i alle hverdager, tror jeg da. De vidunderlig dagene kan balansen være der den vil, da skal man nyte det vidunderlige.
   Klemmer og sende deg tanker om bedring <3

   Slett