Blogginnhold

Både tekst og bilder er beskyttet av opphavsrettighetene i følge åndsverksloven. Kopiering skal ha skriftlig samtykke fra bloggeier

mandag 22. juli 2019

Aldri mer

Kjære deg
Vi sier så ofte: Aldri mer -.
Aldri mer 9. april, aldri mer installasjoner som Auschwitz, aldri mer folkemord og aldri mer 22. juli.

Næhei?
Nye kriger starter, nesten hver eneste dag og allerede igangsatte kriger eskalerer. Men ikke her hos oss, da er et kanskje ikke så farlig?
Installasjoner som Auschwitz settes ikke opp, men konsentrasjonsleirer finnes, både i øst og i vest, Skjønt "vertslandene" vil ikke vedkjenne seg dem. Og lager fine eufemismer.
Folkemord er ikke nytt, ikke avsluttet og er vi ikke forsiktige kommer det hit også. For hva eller skal man kalle det som skjedde i Rwanda, i Myanmar og der kalifatet skulle opprettes, mot yazidiene? Folkemord er vel riktig benevnelse?
Og så er det vår hjemlige terrorist. ABB tok livet av så mange, 77 mennesker måtte bøte med livet fordi noen følte at han sto over lov og orden og at disse menneske truet hans eksistens.
Det kan fort nok komme en ny ABB. En underart slo til på New Zealand og tankegodset han bygget sin "ideologi" er ikke lenger "ekstremt" for mange, men hverdagstanker og fine til kommentarbruk.




Ærefrykt for livet, gjør ikke mot andre, det du ikke vil at andre skal gjøre mot deg. To greie retningslinjer synes jeg. De første ordene er visstnok dr. Albert Schweitzer og det siste deler de store livssyn.




Hilsen liv


3 kommentarer:

  1. Enig med deg. Er egentlig ikke så optimistisk, når et menneskeliv for så liten verdi.
    Men aldri mer, sier jeg også.
    Håper du har det bra i sommervarmen

    SvarSlett
  2. I like så. Nei optimismen på vegne av menneskene er ikke for stor. På den annen side, mennesket har overrasket før.
    Sommerklem

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er sant, satser på det, for det trengs virkelig motkrefter nå.
      Klem -

      Slett