Blogginnhold

Både tekst og bilder er beskyttet av opphavsrettighetene i følge åndsverksloven. Kopiering skal ha skriftlig samtykke fra bloggeier

lørdag 31. juli 2021

På tur

 Kjære deg.
Endring av ståsted kan bevirke mye rart. Jeg dro på tur. Ingen liten tur heller. Først til Trondheim, der jeg hadde noen herlige dager med en alle tiders venninne. Jeg/vi foretok ikke de store utfluktene, men hadde det deilig på en veranda. Mye snakk, mye latter og vakre solnedganger.Tiden bare forsvant og dagene ble for korte. Hadde jeg flaks og kamera ble dette godnattsynet.


Siden jeg var i Trøndelag, var det mye jeg ville se. Jeg er så heldig at jeg gode og kunnskapsrike venner som gjerne deler hus, bil og viten med meg. Så Inderøy neste stopp.


Krigshistorie og annen historie opptok dagene og vips, så hadde jeg vært på tur i fjorten dager og måtte hjem. Men jeg rakk å kjøre over en rosa bro og rundt Snåsavannet.

Siden det ikke var ledig sovekupé, satt jeg pent og pyntelig i et sete. Nesten. Grunnet smittevernstiltak var setet ved siden av ledig, så jeg krøllet meg sammen og fikk noen timers søvn. Likevel fikk jeg med meg fullmånen over Dovre, magisk. Vel fremme i Oslo ventet jeg på en buss som kunne ta meg hjem. 
Jeg tror nesten jeg trengte ferie etter ferien. Men du verden for en flott tur. 


Hilsen liv
10 kommentarer:

 1. Det er hardt å feriere ja. Og du har vært i min fødeby Trondheim, som jeg flyttet fra for 30 år siden. Mine voksne barn bor der, så av og til, når koronaen ikke stopper meg, tar jeg en tur. Fin by, om jeg må få si det.

  SvarSlett
 2. Fin by. Jeg hadde ikke vært i Trondheim siden før tusenårsskiftet så det var en del endringer å se. På Inderøy var jeg vel i 1973, tror jeg. Så det var en deilig tur.
  Ta vare på deg

  SvarSlett
 3. Ja jeg forstår! en ferie efter ferien, det har man brug for. Det er fordi en rejse jo trods alt er noget, hvor man mobiliserer legemets reserver. Og når vi kommer op i årene vil kroppen gerne restituere.
  Krigshistorie optog dagene - vips! Krigshistorie er også mentalt anstrengende. Hvor ville jeg ønske at alle mennesker forstod at det ikke nytter noget at ødelægge. Hvis krige handler om at få magt til at blive rigere og få et mere behageligt liv så bør vi agitere for at det er mere økonomisk at samarbejde end det er at slå ihjel.

  Engang jeg var i Trøndelag blev jeg forbavset over at det er "Sydnorge" - Sør. Det var dog det nordligste jeg nogensinde havde været, og så var det stadig syd! :)

  Klem på deg! ❤

  SvarSlett
  Svar
  1. Mye Norge nord for Trøndelag. Når man kommer til Steinkjer er man midtveis. Og jeg var vel omtrent fem mil forbi, på denne turen.
   Klem på deg

   Slett
  2. Hm, jeg har lært at Mosjøen er midt i Norge. Hvem vet..

   Slett
  3. Statens kartverk mener at Steinkjer er midtpunktet, jeg har også hørt Mosjøen, men sjekket for sikkerhets skyld. Da tror jeg på at de vet
   Kos deg med kvelden

   Slett
 4. Fandt Steinkjer i Wikipedia. Smukt moderne rådhus vises i en.wikipedia, men den middelalderlige kirke i Mære er nu mere interessant!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, var og tittet på den også.
   Mye fint å se på.
   Klem på deg <3

   Slett
 5. Hei! Og takk for sist. Ser det har,vært store forandringer i livet ditt. Merkelig,hva xxx se om kan skje.Ønsker deg lykke til og alt,godt videre! Klem fra Margit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det skjer jo alltid noe, blir alltid noen endringer. Kanskje det er bra for oss, slik at vi stadig lærer noe. Ha en fin dag og en fin helg.

   Slett