Blogginnhold

Både tekst og bilder er beskyttet av opphavsrettighetene i følge åndsverksloven. Kopiering skal ha skriftlig samtykke fra bloggeier

fredag 19. august 2022

Tid og meg

 Kjære deg
Jeg har skaffet meg smartklokke/treningsklokke/dum dings. Min snille og flinke lege foreslo at jeg kanskje skulle gjøre det, grunnet en hjerteklaff som ikke klaffer. 
Den dumme dingsen forteller om slag per minutt (puls kaller de det vel) både den vanlige og hvilepulsen, oksygenmetning av blodet, blodtrykk (om jeg gidder), skritteller og søvn i løpet av et døgn. Pluss at den gir beskjed om værmeldinga, om noen ringer meg eller sender meg en melding, musikk og fåglarna vet hva.
Dessuten kjefter den på meg om jeg sitter i ro for lenge av gangen. Beveg deg, sier den og legger frem et helt treningsopplegg. Forstyrrende for en innbarka bokorm.Jeg har et anstrengt forhold til armbåndsur og andre saker og ting som skal has på kroppen. Jeg er vant til å leve lykkelig uvitende om tid, annet enn opplevd tid. Den er enten kort eller lang.Det har skjedd et samme med den dumme dingsen som med andre "ta-på-saker" den får stort sett ligge i ro. Nysgjerrigheten tar i blant overhånd og jeg sjekker at det fortsatt er liv i både meg og den dumme dingsen. Det er det. Mer i meg enn i den dumme dingsen. Men jeg ser hva legen mente, det kan være morsomt å følge med på hjerteaktiviteten. Daglig bruk blir det ikke. Det er sikkert og tiden går uansett.


Hilsen liv

4 kommentarer:

 1. Jeg forstår deg. Er ikke i samme situasjon ennå hva hjertet angår (så vidt jeg vet), nyter bøkene i fred og ro mens jeg kan.
  Hyggelig å se at du er i bloggfarta fremdeles. Ha en fin helg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det hender det rykker litt i bloggfingrene. Men stadig sjeldnere. Håper du har det greit og god helg

   Slett
 2. Sådan en dumm ding skal jeg også have! Jeg sidder for længe! Hvis jeg har siddet mere end 15 minutter får jeg ondt når jeg rejser mig.
  Og jeg kan godt lide at gå lidt rundt - så får man støvet af og kan sortere det gamle skrammel fra :)
  Jeg kan dog godt undvære at den råber ad mig (haha) --
  Jeg har en blodtryksmåler og en iltmætningsmåler, begge ting er i orden. Også sukkerindhold og jern og mange andre ting får jeg målt når jeg er til kontrol, og alt er godt - undtage immunsystemets værdier, som ligger under normal, så jeg skal passe på ikke at blive forkølet eller få lungebetændelse.

  Men de er så søde, lægerne og sygeplejerskerne, de passer godt på mig :)

  Klem på deg <3 ❤

  SvarSlett
  Svar
  1. Så godt at både leger og sykepleiere er søte. Jeg tar fortsatt på den dumme dingsen i blant, men sjelden mer enn ett døgn av gangen. Så får den hvile.
   Er greit å se på "ståa" (hvordan det står til) i blant. Stressnivået er behagelig lavt, sier den. Men søvnen er for oppstykket. Jadda, sier jeg og legger hele greia på bordet og glemmer den.
   Nu er det snetid og det er vakkert å se på, men jeg vet ikke jeg. Liker ikke kaldt.
   Klem på deg <3

   Slett